Κατηγοριες

ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΟΚΟΥΜΕ

ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΟΚΟΥΜΕ

Η συγκόλληση των ξυλοκόλλων του κόντρα πλακέ οκουμέ γίνεται με φαινικές κόλλες (WBP WATER BOILED PROOF) και έχει την εμπορική ονομασία  κόντρα πλακέ οκουμέ εξωτερικής χρήσης ή κόντρα πλακέ οκουμέ θαλάσσης.
Το κόντρα πλακέ οκουμέ έχει λειασμένες επιφάνειες και στις δυο όψεις του.
Το κόντρα πλακέ οκουμέ έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών
Το κόντρα πλακέ οκουμέ αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις ξυλοκόλλων (καπλαμάδων) οκουμέ, ένα χαρακτηριστικό που κάνει το κόντρα πλακέ οκουμέ ανθεκτικό για πολλαπλές εφαρμογές .
Το κόντρα πλακέ οκουμέ είναι ιδιαίτερα ελαφρύ ,πλεονέκτημα που του δίνει προβάδισμα σε πολλές ιδιαίτερες χρήσεις έναντι για παράδειγμα του κόντρα πλακέ σημύδα ή του κόντρα πλακέ merandi.


Τα ξυλόφυλλα του κόντρα πλακέ οκουμέ παράγονται από το ομώνυμο αφρικάνικο δέντρο το όποιο είναι ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο ,όχι ιδιαίτερα σκληρό ,
αυξάνεται σε ύψος 30-40 μέτρων πάνω από το έδαφος , με συχνά μεγάλες βασικές αντηρίδες και κορμό διαμέτρου 1-2,5 m

Το κόντρα πλακέ οκουμέ είναι ιδανικό , για την εσωτερική βαφή και επικάλυψη με διαφανείς και μη διαφανείς επιστρώσεις όπως για παράδειγμα HPL , φορμάικα κλπ.

Πλεονεκτήματα
Το κόντρα πλακέ οκουμέ είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συνοδεύεται με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Εφαρμογές
Το κόντρα πλακέ οκουμέ έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για εσωτερική και εξωτερική χρήση: των κατασκευών, των μεταφορών, της συσκευασίας, έπιπλα, κουφώματα, αθλητικά ειδή, παιδικά παιχνίδια και άλλες εφαρμογές.
Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας του κόντρα πλακέ οκουμέ ότι τα παντζούρια των ξύλινων κουφωμάτων στα νησιά μας είναι κατασκευασμένα κατά το πλείστον από κόντρα πλακέ οκουμέ εξωτερικής χρήσης.

Μεγέθη
2500 x 1250 mm

Πάχη
4 , 8, 10, 12, 15, 18, 20, 34, 38, 40, 45
 

Ταξινομηση:
Εμφανιση:
Εμφανιση: Λιστα Πλεγμα