Κατηγοριες

ΝΟΒΟΠΑΝ

ΝΟΒΟΠΑΝ

Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard, είναι ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου ή chips, πριονίδι και γενικά ότι περισσεύει από την επεξεργασία της πριστής ξυλείας, που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων .
Πιο οικονομικό από το MDF, λιγότερο πυκνό, και με λιγότερη αντοχή στην υγρασία .
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard επενδύεται συνήθως με συνθετικά υλικά όπως μελαμίνη αλλά και με καπλαμάδες .
Όταν το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard επενδυθεί με φιλμ μελαμίνης δημιουργείται το πιο συνηθισμένο υλικό κατασκευής για ντουλάπες, γραφεία, βιβλιοθήκες, κουζίνες, τραπέζια κ.λ.π.
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard έχει κάποιες ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard είναι εύκολο στην επεξεργασία, δεν "πετσικάρει" και η επιφάνεια του είναι λεπτόκοκκη και χωρίς πόρους.
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard έχει μεγάλη αντοχή στη συγκράτηση της βίδας για το μοντάρισμα.

Γνωρίζετε ότι…
Η πυράντοχη μοριοσανίδα ή νοβοπάν ή chipboard είναι βραδύκαυστη με μεγαλύτερο χρόνο καύσης σε σχέση με μια απλή μοριοσανίδα.
Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 30 έως 120 λεπτά ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του πυράντοχου νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή τσιπμπορντ
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard όταν επενδυθεί με μελαμίνη έχει τεράστια επιρροή στο σχεδιασμό των επίπλων,σε τιμές τόσο χαμηλές που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι σε θέση να το αντέξουν οικονομικά .
 

Ταξινομηση:
Εμφανιση:
Εμφανιση: Λιστα Πλεγμα
  • ΝΟΒΟΠΑΝ
    Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard, είναι ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου ή chips, πριονίδι και γενικά ότι περισσεύει από την επεξεργασία της πριστής ξυλείας, που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων . ..
    24,72€ Χωρις ΦΠΑ 23% : 20,10€